Σχετικά με τις Τράπεζες

επιστροφή στους Τομείς Πληροφόρησης>>

Οι τράπεζες είναι ένα σχετικά πρόσφατο ( στα μέτρα της Ιστορίας ) δημιούργημα της λεγόμενης μοντέρνας κοινωνίας. Αρχικά ο λόγος ύπαρξης τους παρουσιάστηκε ως πρακτικός για την φύλαξη χρήματος και χρυσού σε χώρους πολύ πιο αποτελεσματικά φυλασσόμενους από κακοποιά στοιχεία όπως ληστές με την εγγύηση ( αξιόπιστη ή μη ) ότι η ονομαστική αξία των χρημάτων που φυλάσσονταν εκεί δεν επρόκειτο να χαθεί για τους ιδιοκτήτες. Ο τραπεζίτης αρχικά ήταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος κέρδιζε χρήματα από την φύλαξη των χρημάτων των άλλων.

Και με αυτήν την πρώτη διαδικασία το χρήμα μετατράπηκε από μέσον συναλλαγής σε προϊόν εκμετάλλευσης. Οι τράπεζες από χώροι φύλαξης μετατράπηκαν σε επιχειρήσεις αγοράς και πώλησης χρήματος καθώς και ενοικίασης αυτού από και προς Πολίτες, με κεφάλαια τα οποία έχουν μαζέψει από τους Πολίτες οι οποίοι με διάφορους τρόπους που θα αναλύσουμε στο παρακάτω blog έχουν αναγκαστεί να καταθέσουν τα χρήματα τους σε αυτές.

Με πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες και χειραγώγηση καθώς και κρατική και διακρατική κάλυψη, οι τράπεζες έχουν αναχθεί από μεσάζοντες και εγγυητές της ασφάλειας των κεφαλαίων / χρημάτων των Πολιτών που λένε ότι υπηρετούν σε αρμοστές και ελεγκτές της ρευστότητας, διαθεσιμότητας και ποικιλίας συναλλαγών μεταξύ Πολιτών, επιχειρήσεων, και κράτους.

Στα μικρά άρθρα που θα δημοσιεύονται σε αυτό το blog θα δείξουμε όχι μόνο την διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται αυτό στην κοινωνία όπως έχει σήμερα αλλά και τον τρόπο ελέγχου και περιορισμού αυτών όπως είναι πρακτικά δυνατόν από τους ίδιους τους Πολίτες, αλλά και απαραίτητο εάν οι Πολίτες θέλουν να επανακτήσουν την ποιότητα ζωής τους και τα κεφάλαια τους.

Επισκεφτείτε το blog τώρα!
http://banksgreece.blogspot.com/

επιστροφή στους Τομείς Πληροφόρησης>>

 Αρχική Σελίδα | Δημόσιος Βίος | Βασικές Αρχές | Τομείς Πληροφόρησης | Κατάθεση Καταγγελιών | Βιογραφικό
Όροι Χρήσεως | Δήλωση Εμπιστευτικότητος και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων